Ny VD hos Atos kommer accelerera den digitala utvecklingen i Sverige

Stockholm, 4 Maj 2016

Atos, en av världens ledande IT företag får en ny VD i Sverige, Anders Chrintz. Han kommer att fokusera på att driva och att utveckla digitala lösningar för den svenska marknaden.

Den 1 maj, tar Anders Chrintz på sig rollen som ny Sverige VD för det internationella IT företaget Atos, som är en ledare inom digital service och levererar Systemintegration, Konsultverksamhet, Administrativ service & BPO, cloudtjänster, Big data & Cyber security såväl som e-betalningar och transaktionstjänster. Atos fokuserar på affärsteknologi som är i framkant och därmed hjälper organisationer och företag att skapa rätt förutsättningar för att lyckas inom sina specifika branscher. Anders Chrintz kommer från Atos egna led och har varit företagets försäljningschef sedan 2015.

"Framtiden för MRT (Manufacturing, Retail & Transport) företag är digital och intelligent. Intelligent användning av data och digitala lösningar för kommande år, kommer vara viktiga basmaterial för den svenska tillverkningsindustrin, detta är anledningen till varför tillverkningsföretag behöver nya driftsscenarier. Vi behöver hjälpa företag skapa de rätta förhållandena för att få upp ögonen för de digitala möjligheter som finns i de kommersiella sektorerna" säger Anders Chrintz, som har gedigen kunskap när det gäller dessa frågeställningar. Som VD ser han den digitala utvecklingen i de kommersiella industrierna som ett av fokusområdena.

Anders Chrintz har en gedigen affärsprofil och har sedan 90-talet arbetat med strategisk affärsutveckling inom olika positioner för företag såsom WM-data, Logica & CGI. Anders Chrintz ser nu fram emot sin nya roll hos Atos:

"Atos är bland världens största IT företag och som en av marknadens största spelare för vi fram en viktig allmän uppgift, när vi hela tiden utvecklar och levererar säker och innovativa IT lösningar till våra kunder inom alla sektorer. Intelligent användning av data och digitala lösningar innehåller enorm potential för produktiv optimering såväl som utveckling av konkurrenskraftig tillverkning över sektorerna i Sverige och jag ser fram emot att hjälpa till med att utveckla detta".

Anders Chrintz efterträder Flemming L. Jensen, som efter fem år i direktörsstolen har bestämt sig för att lämna över ansvaret till nya krafter.

 

Om Atos

Atos SE (Societas Europaea) är en ledare inom digital service med årsomsättning på ungefär € 12 miljarder och ungefär 100,000 anställda i 72 länder. Gruppen ger service till en global klientbas, förser Konsult & Systemintegrationsservice, Administrativ Service & BPO, Molndrift, Stordata & Cyber säkerhetslösningar, såväl som en transaktionsservice via Worldline, den europeiska ledaren för betalningar och transaktionsservice industrin. Med sin grundliga teknologiska expertis och kunskap i industrin, arbetar gruppen med klienter över olika affärssektioner: Försvar, Finansiell Service, Hälsa, Tillverkning, Media, Allmännyttiga, Offentlig sektor, Detaljhandel, Telekommunikation och Transport.

Atos fokuserar sig på affärsteknologi som driver framgång och hjälper organisationer att skapa framtiden för sina företag. Gruppen är den världsomfattande Informations Teknologi Partnern för de Olympiska & Paralympiska Spelen och är börsnoterad på Euronext Paris börsen. Atos drivs under varumärkena Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify och Worldline.

För mer information, vänligen kontakta:

Line Gammelgaard

Head of Nordic Marketing & Communications

+45 3045 5387

line.g.jensen@atos.net

Share on Linked In