Vorwoord Jo Debecker

Een digitale visie voor Vlaanderen

Digitale transformatie vormt een integraal onderdeel van de sociale en economische toekomst van Vlaanderen. Technologische innovatie is de drijvende kracht achter de ambitie en visie van de Vlaamse regering om in de top vijf van de meest innovatieve regio’s van Europa te staan. En om de welvaart van mensen in heel Vlaanderen te verbeteren met investeringen in vaardigheden, industrieën en infrastructuur.

Nieuwe digitale technologieën, cloud, smart cities en de inzet van startups transformeren simpelweg alles wat mogelijk is. Ze bieden nieuwe manieren om de meest prangende uitdagingen van de samenleving aan te gaan, zoals het vergroten van de productiviteit en de economische mogelijkheden, de nieuwe manier van werken, het ondersteunen van inclusiviteit en het garanderen van een ecologische groei. Navigeren door het digitale landschap om deze doelen te bereiken, vereist het vermogen te reageren op complexe wisselwerkingen.

Sterk digitaal leiderschap en hechte partnerschappen tussen de publieke en private sectoren zijn van levensbelang voor innovatie in Vlaanderen. We moeten ideeën met elkaar delen en investeren in samenwerking – niet enkel om nieuwe oplossingen te ontwikkelen, maar ook om het publieke begrip en het debat over de positieve rol van digitale technologie in onze moderne wereld te stimuleren.

Atos is een gevestigde en belangrijke partner van de overheid en een wereldleider op het gebied van digitale transformatie in alle sectoren van de industrie. Dit paper legt uit hoe we kunnen helpen bij het effectief ontwerpen en leveren van diensten. Van naadloze digitale diensten voor burgers tot nieuwe perspectieven op werkgelegenheid in een bloeiende technologiewereld. Door waarde toe te voegen via lokale ecosystemen, zetten we ons in voor het ondersteunen van de digitale visie en het leveren van diensten voor de Vlaamse burgers.

Mijn team en ik kijken ernaar uit om Vlaanderen te helpen bij het verwezenlijken van de ambitie om technologische, sociale en economische vooruitgang voor iedereen te ondersteunen en mogelijk te maken.

Jo Debecker,
Head of Infrastructure & Data Management

Jo is Belg, getrouwd en leeft tussen Zwitserland, Vlaanderen en Frankrijk. Hij studeerde Finance & Computer Science aan de Universiteit van Leuven in België.

Jo begon zijn carrière als systeemanalist en systeemmanager bij Procter and Gamble met focus op mainframe, database en SAP-technologieën. In 2003 ging hij aan de slag bij Hewlett-Packard als solution manager en solution executive in het strategische salesdepartement. In 2008 werd hij Senior Director Service Management voor het leveren van de Europese infrastructuur, en was hij verantwoordelijk voor het proces en de operationele integratie van EDS in HP.

In 2011 kwam hij bij Atos hetzelfde doen voor de SIS-fusie met Atos Origin, als wereldwijd hoofd van Service Management. Gedurende 2018 en 2019 leidde hij ook de IDM-afdeling voor Duitsland en Noord-Amerika. Nadat hij in 2018 was aangesteld als wereldwijde Chief Operating Officer voor IDM, werd hij in februari 2020 tot hoofd en CEO van IDM benoemd.

Share This:FacebookTwitterLinkedIn